ناو هواپیمابر چین

پکن دیروز دومین ناو هواپیمابر پیشرفته به نام «فوجیان» را که در داخل چین طراحی و تولید شده است به آب انداخت.

به گزارش مشرق، پکن دیروز دومین ناو هواپیمابر پیشرفته به نام «فوجیان» را که در داخل چین طراحی و تولید شده است به آب انداخت. فوجیان به «شاندونگ» (نخستین ناو هواپیمابر ساخت چین) که در اواخر سال ۲۰۱۹ ماموریت خود را آغاز کرد و «لیائونینگ» که چین در سال ۱۹۹۸ به صورت دست دوم از اوکراین خرید و در داخل کشور بازسازی کرد، می‌پیوندد.

به گزارش روزنامه گلوبال تایمز چین، ناو هواپیمابر «فوجیان» نخستین ناو هواپیمابر بومی چین با منجنیق‌های الکترومغناطیسی است. سیستم منجنیق به هواپیما اجازه می‌دهد تا مقدار بیشتری سوخت و سلاح حمل کند. این ناوهواپیمابر پرقدرت امکان جا به جایی بیش از ۸۰ هزار تن را دارد. سومین ناو هواپیمابر از نوع «تایپ ۰۰۳»، صبح دیروز کارگاه کشتی سازی «جیانگنان» در نزدیکی شانگهای را ترک کرد و در اسکله مجاور آن پهلو گرفت. این ناو هنوز باید چندین آزمایش در دریا را با موفقیت انجام دهد تا پس از آن به نیروی دریایی چین تحویل شود.

چین سومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخت+عکس

طبق اطلاعات اولیه، طول «فوجیان» حدود ۳۲۰ متر و عرض آن حدود ۷۳ متر است. این تحول در بحبوحه زورآزمایی آمریکا و چین در آب‌های استراتژیک دریای چین جنوبی که از منابع وسیع نفت و گاز برخوردار است، رخ داده است. در سال ٢٠١٨ اولین ناو هواپیمابر چین با نام «لیائنینگ» عملیاتی شد. لیائنینگ قادر به حمل ٢٤ فروند هواپیماست. این ناو به صورت دست دوم از اوکراین خریداری و سپس بازسازی و تجهیز شده بود. ناو هواپیمابر شاندونگ ساخت چین است و ٣٦ فروند جت جنگنده حمل می‌کند.

هنوز اطلاعاتی درباره تعداد جنگنده هایی که ناو جدید می تواند حمل کند در دسترس نیست. شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری چین شخصا بر برنامه گسترده کشورش برای توسعه و نوسازی تجهیزات نیروهای مسلح از جمله جت‌های رادارگریز و جنگ‌افزارهای ضدماهواره نظارت دارد. در همین حال چین در حال تقویت حضور نظامی خود در دریای چین جنوبی و به ویژه در اطراف تایوان است. در واقع پیوستن این ناو هواپیمابر همزمان با افزایش تنش‌ها در شرق آسیا و اقیانوس آرام کفه ترازو را به شکل قابل توجهی به نفع چین سنگین‌تر خواهد کرد.

منبع: روزنامه خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • صادق IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
    6 1
    انشاالله روزی برسد که جوانان با غیرت وافتخار کشور ناو پهپاد بر طراحی وبهره برداری کنند تا هم اقتدار وامنیت کشور رابالا ببرد وهم عین پهپادهای بومی خاری به چشم بدخواهان باشد
    • IR ۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
      1 0
      الان بهترین فرصت هست تا با خرید انبوه آواکس از روسیه نیروی هوایی را به روز کرده تا در موقع لزوم با حمله با خاک فرضی دشمن رژیم اشغالگر صهیونیستها اورشلیم را با خاک یکسان کرده وبه کشور اسلامی بازگردن آواکس آواکس آواکس
  • IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
    4 1
    ایران باید ناو موشک بر و پهپاد بر بسازه
  • IR ۲۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
    2 8
    زنده باد ارتش سرخ آزادیبخش خلق. زنده باد چین. مردم چین باید به داشتن چنین ارتش قدرتمند و مُدرنی افتخار کنند. آنوقت در مملکت ایران ناوچه دماوند بعد از چند ماه از ساخت، با یک طوفان ساده غرق شد و با گذشت چند سال هنوز بازسازی کامل و تحویل ناوگان ایران نشده.
    • IR ۲۱:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
      3 6
      لعنت به توی کمونیست و‌اجدادت.
  • سیدمرتضی IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
    1 0
    این سوپر کریر ۳۲۰ متری با ۷۷ متر عرض با وزن خالی ۷۸,۰۰۰ تن و ۸۵,۰۰۰ تن وزن لود کامل، براش توانایی حمل ۵۵ الی ۷۰ هواگرد برای استقرار متداول (عادی) ذکر شده که شامل ۴۰ فروند جنگنده در قالب ۴ اسکادران هر اسکادران متشکل از دو ایروینگ ، هر ایر وینگ ۴ جنگنده عملیاتی و ۲ جنگنده رزرو ۲ اسکادران جی-۱۵(بی) و ۲ اسکادران جی-۳۵ای ۳ آواکس کی جی-۶۰۰ ۸ بالگرد ترابری ۴ الی ۱۲ بالگرد جنگ ضد زیردریایی و تعداد نا مشخص پهپاد از کلاس های مختلف نکته قابل توجه اشاره شده برای این سوپر کریر ، سیستم محرک یک پارچه الکتریکی و گفته شد که موتور محرک اصلی شناور ۴ موتور الکتریکی، گاهی وقت ها ما امریکایی ها میخندیدیم که ناو هواپیمابر به چه درد میخوره اما الآن ما داریم میریم به سمت ناوهای لجستیک و ناوهای هلیکوپتر بر برای پشتیبانی از اقیانوس هند و وجود دائمی در اقیانوس هند زیر دریایی خوبه بله اما ما با زیر دریایی نمیتونه وجودمون دائمی باشه مخصوصا ما اگر بخواهیم از طریق دریا از خودمون محافظت کنیم نیاز به رادار و پدافند در دریا داریم و این صورت نمیگیره مگر با ناوهای بزرگ و هواپیماهای گشت دریایی و وجود ناو هواپیمابر در اقیانوس هند
  • سیدمرتضی IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۹
    0 0
    البته بگم که خیانت در امانت نشه
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    2 0
    ایران نمی تواند ناوهواپیمابر داشته باشه، چرا؟ چون ناوهواپیمابر نیاز به جنگنده هایی که توانایی برخاست از ناو رو داشته باشند داره، و ایران فاقد چنین جنگنده هایی می باشد.و تاکنون کشورهای دوست هم حاضر به فروش جنگنده های مُدرن به ایران نیستند، چه برسه به جنگنده های دریایی. دوماً ناوهای هواپیمابر نیاز به چندین ناو محافظ و موشک انداز دارند. و نیروی دریایی ایران در ساخت ناوهای مورد نیاز آب های خود به کُندی پیش می رود. سوماً یکی از امتیازات ناوهای هواپیمابر، رادارهای هوابرد (هواپیمای آواکس) هستند که ایران فاقد این هواپیماهاست، یک عدد بود که چند سال قبل در اواخر رژه هوایی سقوط کرد و نابود شد. فعلاً با این دانشی که داریم فقط باید موشک، پهپاد و ناوشکن بسازیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس